Honden met verwaarloosde vlooienallergie uit woning gehaald

Naar aanleiding van meldingen bij het meldpunt 144 heeft de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) op vrijdag 1 augustus in de Gemeente Rhenen twee honden uit een woning weggehaald. De dieren kampten met een enstige vlooienallergie en hadden direct medische behandeling nodig.
Honden met verwaarloosde vlooienallergie uit woning gehaald
De eigenaresse verbleef in het buitenland en de verzorgster leek het niet zo nauw te nemen met haar taak. Bij een telefonisch contact liet de eigenaresse weten dat ze van plan was om binnenkort met de honden naar de dierenarts te gaan, maar het was de LID-inspecteur wel duidelijk dat de dieren direct medische verzorging nodig hadden.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl*) gaf de inspecteur opdracht om meteen met de honden naar een dierenarts te gaan. Daar bleek dat de dieren leden aan een langdurig verwaarloosde vlooienallergie en dat onmiddelijke behandeling noodzakelijk was. Daarop gaf RVO opdracht de dieren in bewaring te nemen. De honden zijn overgebracht naar een opvangadres waar ze de juiste aandacht en verzorging krijgen.

De eigenaresse draait op voor de gemaakte kosten.

*De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en ziet onder andere toe op de naleving van de Wet Dieren. Bij constatering van overtredingen kan deze dienst onder bestuursdwang maatregelen opleggen om de situatie van de dieren te verbeteren en/of de dieren in bewaring te laten nemen. Het Openbaar Ministerie bepaalt bij wetsovertreding de uiteindelijke strafmaat.