Honden verbleven in eigen uitwerpselen

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft vorige week bij een horecagelegenheid in de Limburgse plaats Nuth twee honden in bewaring genomen. De honden liepen in een natte laag van hun eigen ontlasting.
Honden verbleven in eigen uitwerpselen

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft vorige week bij een horecagelegenheid in de Limburgse plaats Nuth twee honden in bewaring genomen. De dierenpolitie had al eerder vastgesteld dat de huisvesting voor de honden onder de maat was en had de eigenaar hierop aangesproken. Bij een nieuwe controle bleek dat de situatie helaas niet was verbeterd.

De dierenpolitie riep de hulp in van een inspecteur van de LID voor de hercontrole. Aangekomen op het adres bleek dat een van de herdershonden, die in rennen achter de gelegenheid werden gehouden, geen schuilmogelijkheid had bij slecht weer. Bovendien bleken de rennen lange tijd niet schoongemaakt, waardoor de honden in een natte laag van hun eigen ontlasting liepen.Onmiddellijk verzorging nodig
Een van de honden was in slechte conditie. Het dier was vermagerd, liep mank en had een gezwel. De eigenaar verklaarde dat hij een dierenarts niet nodig vond en dat de honden zichzelf maar moesten zien te redden. Hierop werd direct een dierarts gebeld, die oordeelde dat de dieren onmiddellijk verzorging nodig hadden. De situatie is vervolgens voorgelegd aan Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken, die opdracht gaf om de honden in bewaring te nemen.

De vrouw van de eigenaar waarschuwde dat een van de honden erg agressief was. Het dier bleek inderdaad nauwelijks te hanteren. Omdat de eigenaar weigerde te helpen, moest de dierenarts een narcosemiddel toedienen, waarna de hond kon worden gevangen.

Inmiddels zijn beide honden overgebracht naar een opvangadres. Hier kunnen ze voorlopig blijven en krijgen ze de zorg die ze nodig hebben.