Hondje in hete auto achtergelaten bij Efteling

Afgelopen zaterdag bevrijdde de dierenpolitie een hondje van acht weken jong uit een hete auto op het parkeerterrein van de Efteling. De jonge Jack Russel zat al enkele uren zonder water opgesloten. De eigenaar van het hondje was nergens te bekennen.
Hondje in hete auto achtergelaten bij Efteling

Buiten was het 26 graden en de pup was versuft en reageerde nauwelijks. Agenten moesten een ruitje van de auto inslaan om het dier te bevrijden. De pup is opgevangen in de kennel van de Efteling. Volgens de politie waren de eigenaren daar 's ochtends al geweest, maar besloten zij de pup in de auto onder te brengen, in plaats van het diertje achter te laten in de gratis kennel met water en airco.

Woordvoerder Niels Dorland van de Dierenbescherming reageert woest: "Hoe haalt de eigenaar het in zijn hoofd om deze puppy zo achter te laten? We waarschuwen hier continu voor. De temperatuur in de auto loopt met deze temperaturen heel snel op. Een hond met dit weer in de auto achterlaten, ook al is het slechts voor een paar minuten, kan voor het dier al dodelijk zijn."

De politie is nog op zoek naar de eigenaar van het hondje.

Wat kun je doen?

Houd rekening met je huisdier als het warm is. Kijk hier voor onze zomertips.