Hongaarse kat Rudi herenigd met baas

Eind oktober kwam kat Rudi in Dierenopvangcentrum de Doornakker (Eindhoven) terecht. Zijn eigenaar bleek in Hongarije te wonen. De kat was per ongeluk meegekomen in een vrachtwagen uit Tsjechië die verzegeld was in Tamasi (Hongarije). Het duurde even, maar gelukkig is Rudi inmiddels herenigd met zijn baasje Eva.
Hongaarse kat Rudi herenigd met baas

Via een Facebookoproep werd Rudi’s eigenaar opgespoord. Baasje Eva miste haar rode Rudi ontzettend en was uitzinnig van vreugde toen bleek dat Rudi terecht was. De terugkeer naar Hongarije bleek alleen minder eenvoudig dan gedacht.

Rudi verzwakt

Omdat Rudi een week lang zonder eten en drinken in de vrachtwagen heeft gezeten was hij behoorlijk verzwakt. Om het land uit de kunnen moest hij een aantal verplichte inentingen krijgen. Rudi was alleen te zwak om die inentingen te krijgen en moest eerst aansterken.

Na zes weken zit Rudi klaar om terug naar huis te gaan.

Terug naar Hongarije

Uiteindelijk heeft Rudi zes weken in het Eindhovense opvangcentrum gezeten om aan te sterken en op de dag te wachten dat hij terug naar huis mocht keren. Die dag vond deze week plaats. Stichting Dierenhulp Hongarije bood hulp aan bij het transport van Rudi en afgelopen maandag begon chauffeur Jochem aan de terugreis. Rudi kwam gezond en wel in Hongarije aan en werd dolgelukkig ontvangen door baas Eva en haar moeder.

Baasje Eva reageert dolblij als ze Rudi weer voor het eerst ziet. (Foto: Tamás Riba)
Baas Eva sluit Rudi in de armen. (Foto: Tamás Riba)
Ook de moeder van Eva is dolblij om Rudi weer te zien. (Foto: Tamás Riba)

Bedankt!

We willen Stichting Dierenhulp Hongarije hartelijk danken voor de hulp en wensen Eva en Rudi mooie feestdagen met elkaar!

Baas Eva en haar moeder zijn eindelijk weer herenigd met Rudi.