Huisvesting 16 honden moet beter

Op 24 maart werden op een adres in de gemeente Neerijnen 16 honden aangetroffen in ongeschikte en vervuilde verblijven. Tegen de 46-jarige eigenaresse is proces-verbaal opgemaakt en ze moet boel in orde maken.

Op maandag 24 maart troffen een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en een agent van de Dierenpolitie Gelderland-Zuid op een adres in de gemeente Neerijnen 16 honden aan in ongeschikte en vervuilde verblijven. Dit bleek niet de eerste keer. Tegen de 46-jarige eigenaresse is proces-verbaal opgemaakt en ze moet boel in orde maken.


Een melding over honden in een vervallen schuur bracht het balletje aan het rollen. Er bleek een grote hond in de betreffende schuur te zitten, maar ook twee honden in een paardentrailer en een hond in een bench. De overige honden verbleven in paardenboxen. Bijna alle verblijven waren sterk vervuild met urine en uitwerpselen en het ontbrak de honden aan schoon drinkwater.

Via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) worden bestuursrechtelijke maatregelen opgelegd. De voormalig handelaar moet de twee honden uit de trailer ergens anders onderbrengen. Verder moeten alle verblijven worden schoongemaakt en er moet in het vervolg altijd schoon en vers drinkwater voor de dieren aanwezig zijn. Op het naleven van deze maatregelen wordt door de LID gecontroleerd.