Hulpkreet: 23 katten in één woning

Dat de eigenaar van haar katten hield staat buiten kijf. Echter liep de situatie uit de hand en bleef haar populatie –want dat was het inmiddels- katten maar groeien. Het voeren en verzorgen van drieëntwintig katten paste niet binnen haar budget en ook niet in haar woning. De Dierenbescherming schoot te hulp.

Hulpkreet: 23 katten in één woning

Via onze afdeling Maatschappelijke Dierenhulp werden al eerder acht katten ondergebracht bij Dierenopvangcentrum Gouda. Dierenambulance Noord-Holland Zuid haalde deze week nog eens vijftien katten op. Eerste stop: de dierenarts. Alle katten werden met veel geduld gevangen en in mandjes gezet om ze veilig te vervoeren naar de dierenarts. Daar werden de dieren uitvoerig gecontroleerd, gechipt, gevaccineerd, ontwormd en ontvlooid. Binnenkort worden de poezen gesteriliseerd en de katers gecastreerd.

De dierenambulance werd volgeladen.
Dierenambulance Noord-Holland Zuid vervoerde alle katten.
De dierenarts deed bij iedere kat een medische check.

Dierenopvangcentra stampvol

Drie van de vijftien katten keerden terug naar de eigenaar en van de andere katten werd afstand gedaan. Al onze dierenasielen zitten op dit moment bomvol. Het werd daardoor een flinke puzzel, maar gelukkig konden we de twaalf katten in groepjes onderbrengen bij Dierenopvang Haarlemmermeer, Dierentehuis Kennemerland en Kerbert Dierentehuis waar ze eerst een tijdje in quarantaine verblijven en waar ze liefdevolle en intensieve zorg krijgen.

De katten verblijven momenteel in quarantaine, waar ze ook tot rust kunnen komen.

Eind goed, al goed

Over de eigenaar en de achtergrond van deze dieren doen wij om privéredenen niet zoveel uit de doeken. Wel kunnen we vermelden dat de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming, onze afdeling Maatschappelijke Dierenhulp en een sociale hulpverlener eraan te pas kwamen. Dankzij een fijne samenwerking hebben we alles goed kunnen regelen, waardoor zowel de dieren als de eigenaar er beter aan toe zijn.

Heb jij hulp nodig?

Ben jij een huisdiereigenaar die hulp of begeleiding nodig heeft bij de verzorging van je dieren? Heb je het gevoel dat 'de boel' uit hand loopt? Neem contact op met de Dierenbescherming via het telefoonnummer 088 81 13 000 of lees meer op onze infopagina.