Ida Zilverschoon-prijzen uitgereikt

Zeventien vrijwilligers van regionale afdelingen van de Dierenbescherming hebben vandaag de Ida Zilverschoon-prijs in ontvangst genomen. De prijs, een geldbedrag van 250 euro, kregen ze omdat ze zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor dierenwelzijn.
Ida Zilverschoon-prijzen uitgereikt

Op zeventien locaties in Nederland werden vrijwilligers van de Dierenbescherming vandaag verrast met een cheque van 250 euro en een bos bloemen. Ze zijn uitgeroepen tot ‘Vrijwilliger van het jaar 2013’. De Dierenbescherming is ontzettend blij met al haar vrijwilligers en hoopt dat deze onderscheiding meer mensen stimuleert om vrijwilligerswerk te doen.

Het was de eerste keer dat de prijzen werden uitgereikt door Stichting Ida Zilverschoon. De Stichting beheert een fonds dat wordt ingezet voor personen of organisaties die zich positief onderscheiden op het gebied van de bescherming van dieren en/of het voorkomen en bestraffen van dierenmishandeling.

Begaan met lot dieren

Stichting Ida Zilverschoon is opgericht door de heer Zilverschoon en vernoemd naar zijn vrouw. Beiden waren zeer begaan met het lot van dieren die door de mens slecht behandeld worden. Voor 2013 is er gekozen om de prijs toe te kennen aan vrijwilligers van regionale afdelingen van de Dierenbescherming. In totaal is er een bedrag van 5.000 euro onder de afdelingen verdeeld.

De winnaars van de Ida Zilverschoon-prijs 2013 zijn:

Ria Luijten – Noord-Overijssel
Anita Vermeeren – Noord-Holland Zuid
Mario Verwoerd – Utrecht
Dhr & Mevr Van de Koppel – DierenWaarden
Lianne van de Wijgaert – Nijmegen/Den Bosch
Ineke Raalten – Drenthe
Vincent Breur – Rijnmond
Vrijwilligerscafe – Haaglanden
Diana Groener – Twente
Maria del Rocio Orozco Romero – OverGelder
Joke Keizer - Amsterdam
Hetty Born – West- en Midden-Brabant
Pia Bosscher - Groningen
Anja Wasman - Friesland
José Sinx – Brabant Zuid-Oost
Bianca van Sas - Limburg
Vrijwilligersteam Kerbert Dierentehuis – Noord-Holland Noord