In Overtreding: Inspectiedienst op tv

RTL 5 zendt vanaf komende maandag 7 januari een gloednieuwe realityserie uit: In Overtreding. Als kijker volg je de werkzaamheden van politieagenten, handhavers èn onze Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming. Wat komen zij voor schokkende situaties tegen
In Overtreding: Inspectiedienst op tv

Strafbare situaties

Onze inspecteurs, maar ook de (dieren)politie en handhavers komen dagelijks uiteenlopende situaties tegen. In het televisieprogramma 'In Overtreding' zie je hoe zij omgaan met bijvoorbeeld mensen in vervuilde woningen, treitertaxi's op Schiphol en mensen die afval dumpen op de openbare weg. Achter gesloten deuren gaat helaas veel dierenleed schuil. Zo zie je in deze serie mensen met verwaarloosde katten, iemand die in een rijtjeshuis woont en een pony in een te kleine tuin heeft staan en nog veel meer erbarmelijke voorbeelden.

"Dierenbescherming!", roept onze inspecteur Nadine in deze achtertuin, om kenbaar te maken dat ze er is. De voordeur werd niet opengedaan, daarom checkt ze de achtertuin.

Emotionele en schokkende zaken

Het gaat meestal om uit de hand gelopen situaties die heftige emoties teweeg brengen. Onze inspecteurs, politieagenten en handhavers houden hier ook rekening mee. Zij zetten zich op een professionele manier in tegen dierenleed en andere hartverscheurende zaken, zodat de toekomst voor zowel mens als dier beter wordt. Geen dag is hetzelfde!