Inspecteur bezoekt hond bij nieuwe eigenaren

Hond Mila was nog maar anderhalf jaar oud, toen ze door inspecteur Jolanda bij haar eigenaresse werd weggehaald. Ze was verwaarloosd en kampte met een hardnekkige vorm van puppyschuft. Na een lange periode van herstel, heeft ze nu eindelijk een veilig thuis gevonden.

Toen inspecteur Jolanda van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) hond Mila (die toen nog Lizzy heette), eind juli voor de eerste keerzag, zat zij opgesloten in een te kleine bench, waren haar nagels te lang, zat ze onder de kale plekken en had ze enorme last van jeuk. Uit onderzoek door een dierenarts bleek dat ze leed aan Demodex, ook wel puppyschurft genoemd. Omdat de eigenaresse geenszins van plan was om de levenssituatie van Mila te verbeteren, bracht Jolanda haar over naar een veilig opvangadres.

Eindelijk geluk

Maandenlang werkte Mila aan haar herstel. Toen ze eind oktober klaar was voor een nieuwe eigenaar, bleek het geluk eindelijk aan haar zijde. Want al na een paar dagen in het opvangcentrum boden Ronald en Carin haar een thuis. Inspecteur Jolanda, nog altijd erg met Mila begaan, ging onlangs op bezoek bij het stel. Ze werd heel blij van wat ze aantrof: "Mila heeft een ongelooflijke transformatie doorgemaakt. Ik herken haar amper nog terug. Haar vacht is aangegroeid en ze blaakt van gezondheid. Maar bovenal straalt ze weer blijdschap uit, en dat is zo mooi om te zien. Vaak weten wij als inspecteurs niet waar de dieren na hun herstel terechtkomen. Voor mij is het heel fijn om te weten dat Mila zo’n fijne plek heeft gevonden, bij mensen die écht voor haar gaan."

In de volgende editie van ons ledenblad DIER (verschijningsdatum begin maart) het hele verhaal van Mila + een fotoreportage met Jolanda en haar nieuwe eigenaren.