Inspecteur LID getuige van doodslaan kat

Op vrijdag 9 november was een van onze inspecteurs getuige van het doodslaan van een kat toen ze aankwam op een adres in de gemeente Zaanstad. De verdachte is aangehouden en overgedragen aan de dierenpolitie die nader onderzoek doet. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
Inspecteur LID getuige van doodslaan kat

De inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) ging bij het adres op bezoek na een anonieme melding. Bij aankomst zag ze een man, naar later bleek de verdachte, bezig met een stok iets op de grond te slaan. Toen ze dichterbij kwam zag ze dat het om een kat ging. Ze heeft geprobeerd hem te laten stoppen door naar de man te roepen, maar dat deed hij niet. Bij de man aangekomen bleek de kat zojuist overleden.

Stockfoto.

Aangehouden en overgedragen

Nadat ze getuige was van deze afschuwelijke gebeurtenis heeft ze de verdachte laten weten dat het doodslaan van een kat met een stok verboden is volgens de Wet Dieren en dat ze de politie ging bellen. Ze heeft de verdachte vervolgens aangehouden en overgedragen aan de gearriveerde dierenpolitie. De man is overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en de dierenpolitie doet nader strafrechtelijk onderzoek. De verklaring die de verdachte gaf voor zijn handelen is onderdeel van het politieonderzoek en kunnen we daarom hier niet delen.