Inspecteur redt hond met megavlooien

Onze inspecteur Erik Goemans van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) is wel wat gewend wat plaagdiertjes betreft, maar zulke grote volgezogen vlooien als op deze hond kwam hij niet eerder tegen. Omdat de eigenaar niet met zijn hond naar de dierenarts ging, had het dier voortdurend verschrikkelijke jeuk en veel klitten in zijn vacht.
Inspecteur redt hond met megavlooien

Naar aanleiding van een melding bij het meldpunt 144 was de inspecteur al eerder op het adres in Gouda langsgeweest. De hond - een kruising schapendoes/labrador - had enorme jeuk, te lange nagels en veel klitten in zijn vacht. Met de eigenaar was afgesproken dat hij met de hond naar de dierenarts zou gaan. Toen bij de hercontrole bleek dat de eigenaar niet naar een dierenarts was geweest, en hij aangaf ook niet de financiële middelen daarvoor te hebben, nam de inspecteur de hond in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO*) in bewaring. Het dier is direct naar een opvangadres gebracht waar hij de juiste zorg heeft gekregen.

Bij het opvangadres wordt de hond gewassen, getrimd, onvlooid en ontwormd. De vlooien zijn enorm groot; ze hebben zich volgezogen met bloed.


.Zie hier het eindresultaat: een gelukkig hondje, verlost van die ellendige jeuk!


Jaarlijks helpt de Dierenbescherming tienduizenden dieren in nood. Jouw steun is hard nodig om dit ook in de toekomst mogelijk te maken!

*De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en ziet onder andere toe op de naleving van de Wet Dieren. Bij constatering van overtredingen kan deze dienst onder bestuursdwang maatregelen opleggen om de situatie van de dieren te verbeteren en/of de dieren in bewaring laten nemen. Het Openbaar Ministerie bepaalt bij wetsovertreding de uiteindelijk strafmaat.