Internationale Kattendag: langzitters in het zonnetje

We zetten vandaag de kat in het zonnetje, want het is… Internationale Kattendag! In onze dierenopvangcentra verblijven momenteel 1076 katten. Ze wachten elk op een liefdevol baasje en een nieuwe thuis waar ze mogen kroelen op hun favoriete plekjes. Niet voor niets stellen we je vandaag daarom voor aan 5 van onze langzitters. Zou het niet geweldig zijn als zij juist dankzij dit bericht op deze speciale dag een nieuw baasje kunnen vinden
Internationale Kattendag: langzitters in het zonnetje

Meppie kijkt de kat uit de boom

Hij heet misschien Meppie, maar hij mept niet! Meppie is in 2017 bij Kerbert Dierentehuis (IJmuiden) terecht gekomen, omdat zijn baasje overleed. Hij was bij binnenkomst niet echt gewend aan menselijk contact, waardoor hij een beetje verlegen is. Meppie kijkt de kat uit de boom, maar uiteindelijk ontpopt hij zich tot ware knuffelkont die graag speelt. Meppie vindt kinderen een beetje eng, maar is dol op andere katten. Hij schurkt zich er graag tegenaan om een dutje te doen. Buiten spelen doet Meppie ook graag, maar echt de hort op gaat hij niet. Vind jij het niet erg dat Meppie tijd nodig heeft om je te leren kennen? En zoek je een lieve knuffelkat? Bekijk Meppies Ik Zoek Baas-profiel!

Diesel wil geen poespas

Diesel is 10 jaar en zit al bijna 2 jaar in Dierenasiel De Kuipershoek te Klarenbeek (Apeldoorn). Dat terwijl Diesel zo graag een kalm doch gezellig plekje vindt waar hij z’n eigen gang kan gaan. Diesel is een zelfstandig meneertje dat zelf aangeeft wanneer hij een aai wil. En als je hem die aandacht dan geeft, geniet hij er intens van. Hij zit niet op poespas aan zijn lijf te wachten en dat maakt hij ook wel duidelijk. Bij een gezin met kinderen of andere katten voelt hij zich daarom niet op z’n plek. Een luchtje scheppen en de buitenwereld bewonderen doet Diesel ook graag. Woon jij op een rustig plekje en zoek jij een kat die –net als jij misschien-, graag z’n eigen gang gaat, maar die toch jouw aandacht waardeert (en andersom)? Bekijk Diesels gehele profiel op Ik Zoek Baas!

Kaputski zoekt boerderij

We zullen er geen doekjes om winden. Kaputski is geen zachtaardige knuffeldame. Dat is ook niet zo gek, na alles wat ze heeft meegemaakt. Ze kwam bij Dierentehuis De Hof van Ede (Ede) terecht als vervilt, mager, ziekig katje dat geen mensen gewend was. Inmiddels is ze na alle goede zorgen van het dierenasiel veranderd in een levendig katje met een pittig karakter. We zijn allang blij dat het steeds beter met haar gaat, maar we zouden het nog leuker vinden als ze het asielleven mag verruilen voor een boerderijleven waar ze je moeiteloos van een muizenplaag af kan helpen. Het profiel van Kaputski vind je hier.

Chicago speelt verstoppertje

Dat verstoppertje spelen doet Chicago niet zo zeer als spelletje. Chicago is nogal schuw en schuilt graag in holletjes, dozen en op planken. Chicago woonde voorheen met 30 andere katten samen en is herplaatst naar Dierenbeschermingscentrum Limburg (Born). Chicago zoekt daarom een huisje mét andere katten of wordt graag geplaatst met één van onze andere asielkatten. Hij is namelijk dol op soortgenootjes. Hij laat zich steeds vaker zien, maar echt knuffelen durft hij nog niet. Wellicht komt dat goed als hij vertrouwen krijgt in zijn nieuwe baasje en huis. Heb jij nog ruimte voor een extra kameraadje voor jouw katten of heb je plek voor meerdere katten? Bekijk het profiel van Chicago!

Poes mist baas

Poes is een knappe dame van 7 jaar oud. Ze kwam bij Dierenasiel Zuidwolde (Groningen) binnen, omdat ze niet overweg kon met de kleine kinderen in het gezin. Met pijn in het hart werd ze afgestaan. En die pijn voelde Poes ook, want ze was lange tijd kwaad in ons dierenasiel. Ze gromde en wilde niets van mensen weten. Sinds ze rondloopt op onze rustige resocialisatieafdeling, gaat het steeds beter met haar. Ze is nog steeds niet helemaal happy, maar geniet wel van de buitenlucht en van het zonnetje. Het hangt van de persoon af of Poes benaderd wil worden. We zoeken voor deze dame daarom een rustig plekje met baasjes die geduld met haar hebben en haar gewoon haar gang laten gaan. We hopen van harte dat ze niet lang meer mee hoeft te draaien in het dierenasielleven. Meer informatie over Poes vind je hier.