Introductie nieuw merk diervoeding: Bestlife

CJ Wildbird Foods heeft onlangs een nieuwe lijn diervoeders geïntroduceerd onder de merknaam 'Bestlife'. Het honden- en kattenvoer van dit merk heeft het keurmerk met drie sterren van de Dierenbescherming gekregen. De nieuwe lijn diervoeders is er in diverse varianten. Voor grote honden, maar onder meer ook voor de kleintjes en seniors, voor kuikens en kippen en voor konijnen en cavia's.

De ontwikkeling van de nieuwe producten vond plaats onder toezicht van de Dierenbescherming en dierenarts Esther Hagen-Plantinga, een autoriteit op het gebied van diervoeding. Ze heeft wetenschappelijke publicaties op het gebied van honden- en kattenvoeding op haar naam staan en was medeverantwoordelijk voor de richtlijnen voor konijnenvoeding van de brancheorganisatie van de Europese diervoederindustrie (FEDIAF).

Shop in licentie

Het Bestlife-voer is verkrijgbaar in dierenspeciaalzaken en tuincentra, maar ook op dierenbeschermingshop.nl. De webshop wordt voor de Dierenbescherming beheerd door CJ Wildbird. Algemeen-directeur van de Dierenbescherming Peter Verdaasdonk: “We hebben voor CJ Wildbird Foods gekozen om zijn uitstekende kwaliteit in dienstverlening en ervaring in de non-profit markt.”

Diervriendelijker geproduceerd

De Dierenbescherming vindt het belangrijk dat ook het gebruik van diervriendelijker geproduceerd vlees in huisdierdiervoeders wordt gestimuleerd. Sinds de introductie van het Beter Leven keurmerk van de organisatie in 2007 neemt het aantal diervriendelijker geproduceerde producten gestaag toe. Dat geldt niet alleen voor vers vlees en vleeswaren, maar ook voor bijvoorbeeld soepen, salades en nu dus ook voor diervoeders. Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming is in 2015 gegroeid met 17% ten opzichte van 2014. Er worden nu ruim 20 miljoen dieren volgens de criteria van het keurmerk diervriendelijker gehouden.

“Wij zijn blij met de samenwerking met CJ Wildbird Foods en zijn verheugd, dat inmiddels ook veel retail-partners zo enthousiast reageren en dat we gezamenlijk kunnen gaan voor een verdere verduurzaming van de keten", aldus algemeen-directeur Peter Verdaasdonk. Ook brancheorganisatie Dibevo heeft bij monde van voorzitter Joost de Jongh de Dierenbescherming laten weten het verstrekken van het Beter Leven keurmerk voor ook huisdiervoeder, een heel goede ontwikkeling te vinden.