Jane was gedumpt in het bos

Dieren die door hun eigenaar als oud vuil worden gedumpt. Helaas gebeurt het nog steeds. Dit voorjaar vond een wandelaar in een buitengebied in Zuid-Limburg twee bulldoggen en een bordeauxdog, vastgebonden aan een boom.

Jane was gedumpt in het bos

Ze alarmeerde de Dierenbescherming, waarna vrijwilligers van de dierenambulance de verwaarloosde honden opvingen en naar het asiel brachten. Een van deze honden was Jane.

Jane (midden) met haar twee maatjes. Alle drie gedumpt en vastgebonden aan een boom.

De bulldogs bleken er lichamelijk slecht aan toe. Hun vacht was aangetast en zat onder de rode plekken. Desondanks waren ze ontzettend sociaal. “Die twee vonden de hele wereld prachtig,” glimlacht verzorgster Bianca. “In tegenstelling tot de bordeauxdog, die zó angstig was dat we haar met geen mogelijkheid de ambulance in kregen.”


Help ons redden

Geen angst meer

Een van de vrijwilligers besloot de acht kilometer naar het asiel daarom met de bordeauxdog te lopen. “Deze dieren hadden al zo veel meegemaakt, we wilden niet dat ze nog langer in angst moesten leven,” aldus Bianca. Bij het opvangcentrum werden ze nagekeken door dierenarts Saskia. De bordeauxdog was lichamelijk in orde, de buldogs niet. “Jane had open wonden op haar rug, haar oog zat dicht vanwege een infectie en de jeuk was zo ondraaglijk dat ze haar huid voortdurend openkrabde. Toch heeft ze nooit iets laten blijken. Ze bleef zo vrolijk en lief.”


Liefdevolle zorg

De twee bulldogs kregen een intensieve behandeling. Met een antibioticakuur, oogzalf en vele wasbeurten, kwamen ze er langzaam bovenop. Inmiddels hebben alle drie de honden een nieuw thuis gevonden, bij mensen die echt voor ze gaan. “Vorige week heb ik Jane weer gezien,” zegt Bianca. “Ze kwam meteen naar me toe en ging dicht bij me zitten, dat vond ik zo aandoenlijk. Het blijft bijzonder om dieren die slecht zijn behandeld en een heleboel ellende hebben meegemaakt naar een nieuwe toekomst te begeleiden.”

Voor Jane is een nieuw thuis gevonden, maar ze blijft nog wel onder behandeling bij het dierenopvangcentrum voor haar huid.


Help ons dieren redden!

Jaarlijks helpen onze medewerkers en vrijwilligers in de opvangcentra, bij dierenambulances en inspectiedienst tienduizenden dieren die in de knel zijn geraakt. Een pittige, maar ook dankbare klus. Ze doen het met liefde, maar kunnen dit niet alleen. Help de Dierenbescherming bij het redden van dieren.