Jonkheer Rammetje Stein vindt passende Lady

Jonkheer Rammetje Stein, een driejarige kruising Blauwe Texelaar, stond op ikzoekbaas.nl. Hij moest vanwege veranderende omstandigheden afscheid nemen van zijn baas. De zoektocht naar een nieuwe baas bleek niet eenvoudig. Gelukkig loopt het goed af voor Stein, want met de hulp van de Dierenbescherming heeft deze jonkheer een nieuwe ‘lady’ aan de haak geslagen. Schaap Lady, een vijfjarige Texelaar, wachtte met smart op een soortgenootje. De nieuwe eigenaresse Inge is daarom blij met haar nieuwe aanwinst.
Jonkheer Rammetje Stein vindt passende Lady

Eenzame schaapjes

Jonkheer Rammetje Stein is misschien wel de mooiste schapennaam die we in tijden voorbij hebben zien komen. Hij stond tot voor kort samen met een geit in de wei. De geit overleed helaas, waardoor Stein zijn maatje verloor. Stein vermaakte zich wel met de varkens en kippen, maar het werd toch tijd om weer onder de schapen te komen. Schapen zijn namelijk echte kuddedieren en vereenzamen zonder soortgenoten.

Jonkheer Rammetje Stein zocht een nieuw baasje en een nieuw maatje.

Ondertussen kwam ook schaap Lady alleen te staan, want haar oudere soortgenootje overleed. Lady’s baasje Inge zocht met spoed naar een geschikte match met een nieuw schaap, want Lady is niet graag alleen.

“Als Stein bij ons zou komen is dat voor allebei de beestjes fijn… Ik wil dat mijn schaap niet te lang meer alleen is, omdat ze nu al te lang alleen is.” –Inge, eigenaar van Lady

De zoektocht naar een nieuw thuis

Naast dat Jonkheer Rammetje Stein alleen in de wei kwam te staan, kon zijn eigenaar ook niet meer voor hem zorgen. Het vinden van een nieuwe eigenaar bleek een lastigere taak dan gedacht. Ze probeerde van alles, maar kon geen geschikt nieuw thuis voor haar rammetje vinden... èn voor haar twee varkens Zoë en Vark. Ook voor hen vond ze geen nieuwe eigenaar. Ze schakelde de hulp van de Dierenbescherming in.

Bemiddeling Dierenbescherming

De Dierenbescherming houdt zich normaal gesproken bezig met het vinden van nieuwe baasjes voor huisdieren als honden, katten, knaagdieren en vogels. We beschikken niet over dierenasielen waar weidedieren verblijven. Heel af en toe maken we een uitzondering en bemiddelen we voor particulieren. Zo kwam Jonkheer Rammetje Stein ook bij ons in het vizier.

Social media

Via verschillende social-mediakanalen van de Dierenbescherming kwam Jonkheer Rammetje Stein in de spotlights te staan en dat leverde meer geïnteresseerden op dan we van tevoren hadden verwacht. We willen jullie bij dezen bedanken voor alle nuttige reacties! De eigenaar van Lady sprong direct in het oog, want als Stein en Lady elkaar zagen zitten, konden we niet één maar twee schapen gelukkiger maken.