Kaaiman opgesloten in koude kelderkast

Wat moet hij het koud hebben gehad, de brilkaaiman die door onze inspecteur werd gevonden in de kelderkast van een woning. Ook de rest van de leefomgeving was erbarmelijk. De eigenaar had een kuip met koud water ingegraven en daar een plastic zeil in gelegd. De noodzakelijke warmtelampen ontbraken.Totaal ongeschikt dus voor de brilkaaiman.

Kaaimannen hebben een omgevingstemperatuur nodig van zo'n 25 graden om normaal te kunnen functioneren. In de kelderkast was het slechts 12 graden.

Ongeschikte huisvesting

De kaaiman was 90 centimeter, maar kan doorgroeien tot 2 meter met een gewicht van meer dan 50 kilo. En dat in een kelderkast! Behalve de kaaiman zaten er nog andere exotische dieren in de woning. Ook deze dieren leefden in ongeschikte verblijven. Gelukkig konden de dieren dankzij de tussenkomst van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming, politie en overheid worden overgebracht naar een gespecialiseerd opvangadres waar ze er warmpjes bij zitten en nu wel de juiste zorg krijgen.

Help ons redden

Onze 17 inspecteurs gaan elke dag op pad om de mishandeling en verwaarlozing van dieren te stoppen. Mede dankzij de steun van onze achterban redden zij jaarlijks ruim 30.000 dieren.