Kaaimannen uit te kleine huisvesting bevrijd

Een inspecteur van onze Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming en de politie hebben woensdagmiddag twee kaaimannen uit een woning in Hoofddorp gehaald. De dieren waren te krap gehuisvest en zijn in opdracht van het ministerie van Economische Zaken in bewaring genomen.
Kaaimannen uit te kleine huisvesting bevrijd

Eind vorig jaar hadden de LID-inspecteur en een agent van de politie Noord-Holland al een bezoek gebracht aan de eigenaar van de dieren. Toen bleek dat de kaaimannen werden gehouden in een onderkomen dat niet geschikt was voor deze soort. De eigenaar kreeg de opdracht om de situatie binnen een bepaalde tijd te verbeteren.

Te klein terrarium

Woensdag was het tijd om te controleren hoe de kaaimannen er bijzaten, helaas bleek de situatie onveranderd. De 1.20 meter lange kaaiman lag nog steeds in een te klein terrarium. Het dier kon met geen mogelijkheid uit het water op het droge komen en moest de ruimte bovendien delen met een kleinere kaaiman van zo'n 30 centimeter.

Na overleg met Dienst Regelingen van het ministerie van EZ werd besloten de grote kaaiman in bewaring te nemen en na enig overleg besloot de eigenaar vrijwillig afstand te doen van het kleinere dier. De kaaimannen zijn overgebracht naar een opvangadres waar ze wel de juiste huisvesting krijgen.