Kanjers van goud

Voor het RTL4-programma Kanjers van Goud van de Nationale Postcode Loterij heeft Loretta Schrijver een bezoek gebracht aan Dierenbescherming OverGelder. Tijdens dat bezoek werd Jeannette Kromkamp verkozen tot Kanjer van Goud. Zij staat hiermee symbool voor alle 30.000 vrijwilligers van de Dierenbescherming.

Voor haar werk op de dierenambulance ontving Jeannette uit handen van Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming, en Loretta Schrijver de Gouden Wimpel van de Nationale Postcode Loterij. Ook kreeg ze een cheque ter waarde van 25.000 euro. “Ik had het absoluut niet aan zien komen,” zegt ze lachend. “Ik voel me enorm vereerd, maar word er ook een beetje verlegen van. De Dierenbescherming heeft zo ontzettend veel toegewijde mensen, die misschien nog wel meer tijd steken in het werk dan ik. Deze prijs is dan ook niet alleen voor mij, maar voor alle vrijwilligers die dag in dag uit klaarstaan om het welzijn van dieren te verbeteren.”

Kanjers van Goud
v.l.n.r Directeur Frank Dales, Jeannette Kromkamp, Loretta Schrijver

Met hart en ziel vrijwilliger voor dieren in nood

Jeannette zet zich als dierenambulancemedewerker al negen jaar in voor dieren in nood: “Ik vind het werk ontzettend leuk en ik voel me gezegend dat ik voor een organisatie als de Dierenbescherming mag werken. Het is lang niet altijd makkelijk, want we krijgen natuurlijk regelmatig te maken met dierenleed. Maar ik kan een verschil maken en dat geeft me veel voldoening. Voor een hond die is gedumpt en daarna weer een fijn thuis vindt. Of voor een dier dat uit z’n lijden kan worden verlost, want ook dat hoort erbij. Ik heb eigenlijk maar van één ding spijt; en dat is dat ik niet veel eerder met dit werk ben begonnen.”

Dierenwelzijn verbeteren

De cheque die Jeannette als Kanjer van Goud in ontvangst heeft genomen, zal ten goede komen aan het werk van de dierenambulance: “We zijn een vrijwilligersorganisatie en hebben niet altijd voldoende geld om materialen aan te schaffen. Met dit bedrag kunnen we spullen kopen die ons werk op de dierenambulance vergemakkelijken en, belangrijker nog, het welzijn van de dieren verbeteren,” besluit ze.