Kat uit auto gered

De inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) in Limburg kreeg op 8 oktober een melding door van meldpunt 144. Er zou in Hoensbroek een kat opgesloten zitten in een geparkeerde auto. Met een agent van de dierenpolitie ging hij kijken. Er bleek inderdaad een lapjeskat te zitten in een kleine, afgesloten wagen.
Kat uit auto gered

Volgens getuigen was de auto de dag ervoor neergezet en sindsdien was er niemand meer bij de auto gezien. De inspecteur en agent informeerden in de buurt om informatie over de eigenaar te krijgen, maar dat leverde niets op. Ook via het kenteken van de auto was de eigenaar niet te achterhalen. Door de ramen was te zien dat de kat geen eten of drinken had.

Bevrijde kat uitgedroogd

Zonder spoor van de eigenaar werd besloten de auto open te maken om de kat te bevrijden. De kat bleek door vochtgebrek al gedeeltelijk te zijn uitgedroogd en had direct verzorging nodig. Na toestemming van RVO.nl* is de kat in bewaring genomen en overgebracht naar een opvangadres waar het de nodige zorg en aandacht krijgt.

*De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en ziet onder andere toe op de naleving van de Wet Dieren. Bij constatering van overtredingen kan deze dienst onder bestuursdwang maatregelen opleggen om de situatie van de dieren te verbeteren en/of de dieren in bewaring te laten nemen. Het Openbaar Ministerie bepaalt bij wetsovertreding de uiteindelijke strafmaat.