Kat verdronken in haven Kraggenburg

Op15 april is in de haven aan de Leemkade in Kraggenburg (Noordoostpolder, Flevoland) het stoffelijk overschot van een kat gevonden. Het dier zat in een aardappelzak die was verzwaard met een baksteen.
Kat verdronken in haven Kraggenburg

De Inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft sterke aanwijzingen dat de kat nog leefde toen deze in het water terecht kwam. Hij vermoedt dan ook dat het dier moedwillig om het leven is gebracht.

De kat werd 's avonds gevonden door de havenmeester van Kraggenburg die er de politie bij haalde. Omdat het om een dier ging, op dat moment dacht men nog aan een hondje, werd de LID ingeschakeld. Het dier is vervolgens uit het water gevist en geborgen.

Toen de LID Inspecteurde volgende dag poolshoogte ging nemen bleek het bij opening van de zak om een kat te gaan. Het dier had al erg lang in het water gelegen, waardoor het vrijwel onmogelijk was om het op uiterlijke kenmerken te identificeren. De kat bleek ook niet gechipt.

Getuigen gezocht

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming hoopt dat er mensen zijn die iets gehoord of gezien hebben dat zou kunnen helpen bij het oplossen van dit misdrijf. De Inspecteur roept getuigen op om een mail te sturen.

De kat zat in aardappelzak, oranje van kleur, was groot van formaat. De maat van de zak was ongeveer 60 centimeter lang en was aan de zijkant met een donker koord met een kruissteek dicht gemaakt en een dubble knoop aan het einde. De steen waarmee de zak was verzwaard was een donkerbruin/rode klinker een zogenaamd 'waaltje'.