Ken je containerkitten Ysraël nog? Het gaat goed met hem!

In augustus 2016 werd kitten Ysraël broodmager, onderkoeld en uitgedroogd gevonden in een zeecontainer uit Israël. Hij had drie weken in het donker gezeten zonder eten en drinken en werd ontdekt door een transportmedewerker op een industrieterrein. Als hij net wat later was gevonden, had hij niet meer geleefd. Een jaar later gaat het goed met Ysraël. “Yzzy -dat is zijn roepnaam geworden- is werkelijk een prachtkat geworden!” aldus Rosemary Marchal.
Ken je containerkitten Ysraël nog? Het gaat goed met hem!

Nadat Ysraël uit de container werd bevrijd, ving Dierenbeschermingscentrum Limburg hem op. De getraumatiseerde Ysraël woog nog maar 1,2 kilo, terwijl hij 2,5 kilo hoorde te wegen. Het vermagerde katje werd intensief verzorgd en verbleef drie maanden in quarantaine. Een spannende tijd, maar gelukkig knapte hij sneller op dan gedacht. Een levenslustige kitten dus, die nog niet van plan was op te geven. Toen Ysraël sterk genoeg was, verhuisde hij naar zijn nieuwe baasjes in Apeldoorn die geduldig op hem wachtten.

Kitten Ysraël toen hij net gevonden was.

Ysraël heeft geluk gehad

“Ik was net terug van een bezoek aan mijn zoon in Jeruzalem. En dan lees je over een kat uit Israël. Hij moest het worden!” vertelt Rosemary Marchal die Yzzy een jaar geleden ophaalde. “Toen het zover was en ik naar Limburg reed om hem te halen, vond ik het best spannend, want hoe zou het verder gaan?” Ysraël had al veel meegemaakt op zo’n jonge leeftijd. “Ik trof Yzzy aan in een heel mooi verblijf met prima verzorging van betrokken mensen. Ik had goed contact met asielbeheerder Jessica. Ze mailde regelmatig hoe het met hem ging. Eigenlijk een wonder dat hij daar terecht is gekomen.”

Yzzy (Ysraël) is groot en sterk geworden.

Yzzy's nieuwe huis

Gelukkig heeft Yzzy weinig overgehouden aan zijn containeravontuur. De eerste paar weken was hij nogal schrikkerig in zijn nieuwe huis. Hij moest wennen aan harde geluiden en het bezoek van vreemden. Hij kroop regelmatig in een kast achter de verwarmingsketel, waar hij zich veilig voelde. Langzaam maar zeker voelde Yzzy zich thuis in huize Marchal en groeide hij uit tot een sterke, gezellige kat. “Onze buurkat, met wie hij het goed kan vinden, heeft hem op weg geholpen. Samen scharrelen ze in de tuin en de buurt. En als het regent slapen ze samen op de bank”, vertelt Marchal. “Hij is nu zelfs zo gewend, dat hij het leuk vindt als onze kleinkinderen er zijn. Hij zoekt hen op, speelt veel en wordt graag door hen geaaid. We zijn blij dat het zo goed gaat!”

Yzzy is niet angstig meer, het gaat goed met hem.

Succesverhaal delen?

De Dierenbescherming is blij met hoe Yzraël (nu dus Yzzy) terecht is gekomen. Heb jij ook een kat of ander dier uit een van onze dierenasielen gehaald en gaat het ook zo goed? We zijn benieuwd naar jouw succesverhaal! Laat het ons weten via onze pagina ‘Succesvol geplaatst’.