Kinderen verzamelen stickers en steunen asieldieren

Het Italiaanse bedrijf Panini heeft in samenwerking met de Dierenbescherming het stickeralbum Dierenvrienden uitgebracht. Daarmee doneren zij € 20.000 voor de medische zorg van 625 dieren in de asielen van de Dierenbescherming in Nederland.
Kinderen verzamelen stickers en steunen asieldieren

"Het is een voorrecht om dit project samen met de Dierenbescherming te beginnen," vertelt Huw Price, Panini's exportmanager voor Nederland. "We hebben met eigen ogen de asielen gezien, we zijn erg trots dat we dit belangrijke werk mogen ondersteunen.’’

Werk uitleggen

Met het stickeralbum willen de initiatiefnemers op een leuke manier het belangrijke werk van de Dierenbescherming aan kinderen uitleggen. Ze doen dit aan de hand van grappige, makkelijk te begrijpen teksten, cartoons en illustraties. Het album is nagekeken en getoetst door natuurkundigen en voorgelegd aan een kinderpsycholoog om er zeker van te zijn dat de inhoud perfect aansluit op de belevingswereld van kinderen. Bovendien is er een dubbele pagina opgenomen in het album voor tien speciale stickers van de Dierenbescherming.

Uitgeverij Pizzardi Editore doneerde de afgelopen tien jaar al meer dan € 3.000.000 aan de bescherming van dieren in Italië. Sinds deze week ligt het stickeralbum in de winkels.Een albumpreview bekijk je hier.