Kittens op de buis!

Tot nu toe hebben we onze campagnespot alleen online gedeeld, maar vanaf zaterdag 21 juli t/m 2 augustus wordt deze ook uitgezonden op tv op NPO 1,2 en 3 in Socutera Zendtijd voor goede doelen.

Kittens op de buis!
De Dierenbescherming vangt elk jaar ongeveer 3.000 kittens op, vooral in de zomermaanden. Uit cijfers over 2017 blijkt dat 50% van de opgevangen dieren extra medische zorg nodig had. Dit liep uiteen van behandeling voor niesziekte en giardia tot operaties aan bijvoorbeeld oog of pootje. Het was natuurlijk al wel bekend dat er kittens binnenkwamen die meer dan de standaard zorg nodig hadden, maar dankzij het combineren van alle beschikbare data is nu voor het eerst duidelijk geworden dat dit voor maar liefst één op de twee jonge dieren geldt.

Geef om mij

De Dierenbescherming doet er alles aan om deze kittens een goede en gezonde start te geven en neemt de opvang en kosten voor de verzorging voor haar rekening. Dat kunnen wij alleen doen met financiële steun van het publiek. Vanaf eind mei voert de Dierenbescherming campagne 'Geef om mij' voor extra aandacht voor de zorg voor kittens in de opvang.

Korte versie campagnespot