Kittens Tim en Tom gered en hersteld

De inspecteurs van onze Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming helpen jaarlijks ruim 30.000 dieren die er vaak niet best aan toe zijn. Twee daarvan zijn de kittens Tim en Tom, die dankzij ingrijpen van inspecteur Fleur een mooie toekomst tegemoet gaan. De campagne #helponsredden laat zien hoe belangrijk het is dat onze inspecteurs elke dag alles op alles zetten om dierenleed te bestrijden.

“Ik heb veertien jaar bij de politie gewerkt. In die functie was ik onder meer betrokken bij de oprichting van de Dierenpolitie. Toch heb ik nu pas het gevoel dat ik écht een verschil voor dieren maak,” aldus Fleur, die sinds anderhalf jaar als districtsinspecteur werkzaam is in de regio’s Brabant en Limburg.

Vermagerd en uitgedroogd

De kittens Tim en Tom waarmee ze op de foto staat, werden samen met vier andere kleine katjes in slechte toestand aangetroffen: “Hun oogjes waren ontstoken en ze liepen het risico om blind te worden. Daarnaast waren ze vermagerd en uitgedroogd en zaten ze onder de vlooien en mijten. We hebben ze alle zes meegenomen naar een dierenarts. Daar bleek dat hun conditie zó slecht was, dat ze meteen aan het infuus moesten worden gelegd.”

Liefdevol thuis

De eigenaresse van de kittens kreeg vervolgens een uur de tijd om de kosten te betalen. Toen dat niet gebeurde, gaf RVO.nl* toestemming om de katjes onder te brengen bij een tijdelijk opvangadres. Voor twee van de dieren bleek het helaas toen al te laat. Ze waren zo verzwakt, dat ze zijn overleden. De andere vier hebben in alle rust kunnen aansterken, waarna de Dierenbescherming een liefdevol nieuw thuis voor ze vond.

Fleur: “Ik denk dat mensen zich vaak niet realiseren hoeveel dieren er worden mishandeld en verwaarloosd in ons land, maar helaas is het de dagelijkse realiteit. Mijn collega’s en ik geven alles om dieren in nood te helpen en dan is het prachtig om te zien dat we hun welzijn écht verbeteren.”*De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en ziet onder andere toe op de naleving van de Wet Dieren. Bij constatering van overtredingen kan deze dienst onder bestuursdwang maatregelen opleggen om de situatie van de dieren te verbeteren en/of de dieren in bewaring te laten nemen. Het Openbaar Ministerie bepaalt in iedere zaak of de betrokkene een strafbeschikking krijgt – vaak een boete – of dat de zaak voor de rechter zal worden gebracht.