Kom ons helpen tijdens NLdoet!

NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, gaat binnenkort weer van start! Dit jaar kun je op 13 en 14 maart allerlei goede doelen helpen door een dagje of een paar uurtjes klusjes te doen. Ook de Dierenbescherming kan wel wat extra hulp gebruiken. Doe jij mee aan NLdoet en wil jij ons helpen

Kom ons helpen tijdens NLdoet!

Update: NLDoet afgelast

Alle activiteiten in het kader van de vrijwilligersactie NLDoetzijn in het weekend van 13 en 14 maart helaas afgelast vanwege het coronavirus.

Misschien denk je bij een klusje in het dierenasiel al snel aan het schoonmaken van hokken, maar er is zoveel meer te doen! Voor Dierentehuis Kennemerland zoeken we bijvoorbeeld mensen met groene vingers die de kattenrennen kunnen opfleuren met bloemen en planten. En bij Dierenambulance Noord en Midden Drenthe zijn we op zoek naar een paar handige handen die kunnen helpen met het vervangen van de vloer. In totaal doen er negen Dierenbeschermingslocaties mee aan NLdoet. We geven je graag een overzicht van de locaties die jouw hulp goed kunnen gebruiken.

Vorig jaar werd er ook hard gewerkt bij Dierentehuis Alkmaar.

Wat is er te doen op vrijdag 13 maart?

  • Bij Dierenasiel De Kuipershoek (Klarenbeek) willen we graag een stuk tuin en een vijver opofferen voor mooie, ruime verblijven waar onze konijnen in kunnen rennen en graven.
  • Bij het Kerbert Dierentehuis (IJmuiden) willen we het hondengebouw weer helemaal lentefris maken, door onder andere ramen te lappen en muren te verven.
  • Bij Dierenopvangcentrum Krimpen aan den IJssel willen we de hondenspeelweiden een goede opfrisbeurt geven, door onder andere het dichten van kuilen en het verwijderen van oude speeltoestellen.
  • Bij Dierenopvangcentrum Gouda willen we het trainingsveld opknappen door nieuwe struiken te planten aan de zijde van de kattenkennels.


Ook Dierenopvang Haarlemmermeer deed voorgaande jaren mee aan NLdoet.

Wat is er te doen op zaterdag 14 maart?

  • Bij Dierenambulance Noord en Midden Drenthe (Assen) is de vloer van de hal en de gang aan vervanging toe. Deze willen we vervangen, zodat we er een nette en schone vloer voor terugkrijgen.
  • Bij Dierenbeschermingscentrum Amersfoort zijn er allerlei klusjes te doen. Uiteenlopend van het voorzien van de hondenvelden van schoon zand tot het plaatsen van zelfgemaakte insectenhuisjes op het terrein.
  • Bij Dierenopvang Haarlemmermeer (Hoofddorp) zijn de negen jaar oude afdakjes op de hondenspeelvelden echt aan vervanging toe. We willen de afdakjes herstellen, zodat de honden weer veilig kunnen spelen en springen.
  • Bij Dierenambulance Noord-Kennemerland (Alkmaar) kan de vloer van de begane grond wel een opknapbeurt gebruiken. Op deze dag willen we de vloer graag schilderen.
  • Bij het Knaagspoor (Ridderkerk) zijn de muren van de binnenruimte na elf jaar wel aan een opfrisbeurt toe, daarom willen we de muren op deze dag een frisse lik verf geven.

Samen=gezellig

Die klusjes doe je natuurlijk niet in je eentje. We vinden het belangrijk dat het behalve een nuttige dag, ook een gezellige dag wordt! En we hopen natuurlijk dat jij –misschien samen met familie of vrienden- bij één van onze locaties de handen uit de mouwen wilt steken.

Inschrijven

Wil jij ons inderdaad helpen? Schrijf je als vrijwilliger in op www.nldoet.nl en meld je bij ons aan. Ook namens de dieren, alvast ontzettend bedankt!