Konijn en twee duiven van veel te heet balkon gered

Op 1 augustus ontdekte de politie op een balkon in Vlaardingen een wit hangoorkonijn en twee duiven. Het was die dag tropisch warm en er was geen beschutting tegen de zon aanwezig op het balkon. De gemiddelde temperatuur was die dag 32 graden en op het balkon, in de volle zon, werd 48 graden gemeten.
Konijn en twee duiven van veel te heet balkon gered

De dieren liepen los, het aanwezige hok stond open en was helemaal vervuild met ontlasting. Er was geen eten of drinken voor ze aanwezig. Toen de agent de dieren een bakje water gaf begonnen ze gretig te drinken. Het konijn had het zelfs zo warm, dat het in het drinkbakje met water ging liggen. De verzorgers bleken niet thuis en er waren geen contactgegevens bekend.

De politie heeft assistentie gevraagd aan een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID), die contact opnam met Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken. Deze gaf aan dat de verzorgers de kans moest krijgen om zich binnen een paar uur te melden. De politie heeft een verzoek om contact op te nemen achtergelaten, nadat de dieren nog meer water en eten hadden gekregen.

Toen de bewoners een aantal uren later nog niets van zich hadden laten horen, is besloten om de dieren in bewaring te nemen en over te brengen naar een opvangadres, waar ze de juiste verzorging krijgen. Er is rapport opgemaakt en het Openbaar Ministerie zal nu bepalen wat de gevolgen zijn voor de eigenaar. Wat er met het konijn en de duiven gaat gebeuren, is op dit moment nog niet bekend.

Tip: Ook de komende week belooft het mooi zomerweer te worden. Voor dieren is het echter al snel TE warm. Neem maatregelen en voorkom situaties zoals hierboven beschreven. Lees ook onze zomertips.