Konijnen en kat zonder verzorging in tuin

Een inspecteur van de LID en een agent van de dierenpolitie zijn op 8 april bij een adres in Schagen gaan kijken. Er bleek niemand thuis te zijn. In de tuin troffen ze 4 loslopende konijnen en er zou volgens buren ook een kat wonen.
Konijnen en kat zonder verzorging in tuin

Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en een agent van de dierenpolitie zijn op 8 april bij een adres in Schagen gaan kijken. Er bleek niemand thuis te zijn. In de tuin troffen ze 4 loslopende konijnen en er zou volgens buren ook een kat wonen.

De bewoners waren al 4 dagen niet meer gezien, de dieren zaten sinds die tijd dus al zonder verzorging. De konijnen bleken dan ook mager en begonnen meteen te drinken en te eten toen dit werd aangeboden. De kat was in eerste instantie niet te vinden.

Er is contact opgenomen met Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken om te bespreken wat er aan de situatie gedaan kon worden. De dienst gaf toestemming om de dieren bestuursrechtelijk in bewaring te nemen en over te brengen naar een opvangadres waar de dieren weer kunnen aansterken. De konijnen zijn meteen overgebracht, de kat is een week later gevonden en ook opgevangen. De bewoners hebben zich nog steeds niet laten zien. De dierenpolitie maakt proces-verbaal tegen ze op.