Kosten huisvesting Dierenbescherming onder landelijk gemiddelde

Gisteren opende het AD met een artikel over goede doelen die in prijzige panden gehuisvest zijn. De Dierenbescherming laat weten onder de huurprijs per vierkante meter van het landelijke gemiddelde te zitten.
Voor het artikel deed het AD op basis van jaarverslagen een onderzoek naar de huisvestingskosten van de 20 grootste goede doelen. De strekking van het artikel is dat de huurkosten te hoog zijn en goede doelen zich hier niet bewust van zijn. Het gaat om een aantal in Amsterdam gevestigde organisaties.


Huurprijs onder landelijk gemiddelde
De Dierenbescherming betaalt voor haar kantoor in Den Haag zo'n 15% minder per vierkante meter dan het landelijke gemiddelde van 125 euro. Daarnaast ontvangen we een sponsorbijdrage van de huidige verhuurder. Dit neemt niet weg dat we kritisch zijn en blijven op onze huisvestingskosten. Met oog op onder andere de gunstige verhuurmarkt, verhuist de Dierenbescherming begin volgend jaar naar een andere locatie. Met die verhuizing willen we niet alleen op de kale huurkosten besparen. Naast de prijs per vierkante meter kijken we naar mogelijkheden om slimmer te werken, zoals thuiswerken en flexibele werkplekken. Daardoor hebben we minder werkplekken nodig en dus minder ruimte. Tevens besparen we door te vertrekken naar een duurzamer, energiezuiniger pand.