Landelijke protestactie 'We zijn het MEGA zat' op 18 mei

De tweede landelijke ‘We zijn het MEGA zat’ protestactie tegen intensieve veehouderij en megastallen wordt op zaterdag 18 mei gehouden op de Dam in Amsterdam.
Landelijke protestactie 'We zijn het MEGA zat' op 18 mei

Het idee ontstond begin vorig jaar op Facebook na de massale protestbijeenkomst in Duitsland tegen de intensieve veehouderij: ‘Wir Haben Es Satt!’. Om duidelijk te maken dat ook Nederland hier helemaal klaar mee is, vond op 17 maart 2012 op de Amsterdamse Dam de eerste ‘We zijn het MEGA zat’ manifestatie plaats.

Megastallen actueel

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en is de bouw van megastallen een actueel onderwerp. Behalve op dierenwelzijn hebben de stallen negatieve effecten op de volksgezondheid en het milieu. “Dieren in de industrie zien vaak geen daglicht, tot ze op transport gaan voor de slacht. Het hoeft niet zo te gaan, het kan anders,” aldus de initiatiefnemers van ‘We zijn het MEGA zat’. Het doel van de tweede protestactie is duidelijk: “alleen goed geïnformeerde consumenten kunnen de juiste keuzes maken”

Route door Amsterdam

De ‘We zijn het MEGA zat’ manifestatie opent zaterdag 18 mei om 13.00 uur op de Dam in Amsterdam met verschillende sprekers en een debat van Kamerleden Tjeerd van Dekken (PvdA), Esther Ouwehand (PvdD), Henk van Gerven (SP) en Jesse Klaver (GL). Om 14.00 uur zullen de demonstranten een korte, vastgestelde route door Amsterdam afleggen. De protestactie eindigt om 15.00 uur en wordt afgesloten met een aantal toespraken en optredens van diverse artiesten.

Voor meer informatie en het dagprogramma, kijkt u hier.