Lef in het Lab in de media

Vanavond is het zover, dan maakt de Dierenbescherming bekend wie dit jaar de felbegeerde Lef in het Lab-prijs wint. In aanloop naar de feestelijke uitreiking was er in diverse media aandacht voor Lef in het Lab.
Lef in het Lab in de media
Vanavond is het zover, dan maakt de Dierenbescherming bekend wie dit jaar de felbegeerde Lef in het Lab-prijs wint. Tot en met gisteravond kon u stemmen op één van de kandidaten die het volgens u verdient om beloond te worden omdat hij of zij het gebruik van proefdieren terugdringt.

In aanloop naar de uitreiking van de Lef in het Lab-prijs was Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming woensdagochtend te gast bij Koffietijd op RTL4. Hij vertelde hier onder meer over de petitie die de Dierenbescherming is gestart om overbodige dierproeven een halt toe te roepen én over de Lef in het Lab-prijs, die al sinds 2007 wordt uitgereikt. Ook een van de genomineerde wetenschappers schoof aan om uit te leggen wat zijn alternatief is voor proefdieren. U kunt de aflevering hier terugkijken.


Genomineerden Paul Vulto en Jos Joore van MIMETAS Leiden

Mooie reportage NTR

Afgelopen zondag zond de NTR al een mooie reportage uit over de Lef in het Lab-prijs, waarbij presentator Bart Meijer twee van de genomineerden introduceerde. Het programma slaagde erin om een ingewikkeld onderwerp zeer toegankelijk te maken. U kijkt het hier terug.