Liefdevol thuis voor Bess en haar veulen

Bess werd vermagerd én drachtig weggehaald bij haar eigenaar door inspecteur Nadine. Met de campagne #helponsredden laten we zien hoe belangrijk het is dat er in ons land inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) rondlopen, die zich elke dag inzetten om dierenleed te bestrijden.
Liefdevol thuis voor Bess en haar veulen

Districtsinspecteur Nadine haalde Bess weg bij haar eigenaar, nadat ze in slechte toestand was aangetroffen, en bracht haar over naar een tijdelijk opvangadres. Kort daarna beviel Bess van een kerngezond veulentje, dat de veelzeggende naam Lucky kreeg. Het geluk bleek inderdaad aan haar zijde, want de Dierenbescherming vond een liefdevol nieuw thuis voor allebei. Inmiddels staan Bess en Lucky samen in een prachtige groene wei, waar ze worden omringd door andere paarden. Met recht een ‘happy end’ dus

Dierenleed

Vrijwel dagelijks worden onze inspecteurs geconfronteerd met dierenleed. Als verhalen dan zo’n mooie afloop krijgen, maakt dat hun werk de moeite waard. Overigens staat dierenleed vrijwel nooit op zichzelf, erkent ook Nadine: “Sommige mensen willen hun leven niet beteren. Maar er zijn er ook een heleboel die in de luwte leven, geen vrienden of sociaal leven hebben. Niemand die voor ze opkomt, en ook hun dieren worden niet opgemerkt. Wij zijn er voor al deze dieren, maar we houden onze ogen ook open voor het menselijk leed dat erachter schuilgaat. En ja, dat maakt ons werk soms heftig, maar tegelijkertijd ook enorm betekenisvol.”