Maak van de Monopolykat geen zwerfkat, stem kat!

De pion 'kat' in het wereldberoemde spel Monopoly loopt het risico 'op straat' te belanden. Net als voor echte katten zou dat een slechte ontwikkeling zijn. Hasbro International kondigt vandaag een internationale stemming aan die open staat voor Monopolyfans uit de hele wereld: op het spel staan de beroemde acht pionnen en dus ook de kat. De Dierenbescherming zet zich in om te voorkomen dat de Monopolykat een zwerfkat wordt en roept je daarom op om op de kat te stemmen.
Maak van de Monopolykat geen zwerfkat, stem kat!

Dit najaar wordt een nieuwe versie van Monopoly gelanceerd. Deze editie van het klassieke Monopolyspel zal een nieuwe set pionnen bevatten, gebaseerd op de uitkomst van de internationale stemcampagne die vandaag begint en waarvan de resultaten op Wereld Monopoly Dag 19 maart door Hasbro bekend worden gemaakt.


Dierenbescherming strijdt voor de kat

De meeste katten in Nederland worden door ons vertroeteld en verwend, maar helaas zijn niet alle katten zo gelukkig. Die worden door hun baasjes in de steek gelaten. Een deel ervan moet daardoor een zwervend leven leiden. Het is een misverstand te denken dat die katten zich wel redden. Het is een onzeker en stressvol bestaan voor de dieren. Het is dan ook erg belangrijk dat mensen met katten er alles aan doen om te voorkomen dat hun kat een zwerfkat wordt. Denk daarbij aan chippen en registreren, maar ook aan het voorkomen van ongewilde nestjes. Nu loopt ook de Monopolykat het gevaar ‘op straat’ terecht te komen. Wij zetten ons in om dit ook voor deze kat te voorkomen en vragen je: “Maak van de Monopolykat geen zwerfkat!”.