Maandagavond in Nieuwsuur: 10 jaar Beter Leven keurmerk

Het was een spannende maandagochtend. Toenmalig minister Cees Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zou op 15 januari 2007 in aanwezigheid van de pers de eerste niet-biologische, maar wél diervriendelijker geproduceerde kip uit handen van de Dierenbescherming in ontvangst nemen. Een hele kip, in een cellofaantje, en voorzien van het logo van de Dierenbescherming. Of, beter gezegd: met één ster van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Zoiets was nog nooit vertoond.
Maandagavond in Nieuwsuur: 10 jaar Beter Leven keurmerk

Inmiddels hebben we 100 miljoen dieren een beter leven kunnen geven en besteedde de consument vorig jaar het recordbedrag van ruim 1 miljard euro in supermarkten aan vlees, vleeswaren, eieren en maaltijden met één of meerdere Beter Leven sterren. Daarmee is het Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming in tien jaar tijd het grootste keurmerk van Nederland geworden.

Verslaggever Daniël Heeringa van Nieuwsuur interviewt directeur Femke-Fleur Lamkamp van de Dierenbescherming over tien jaar Beter Leven keurmerk


In Nieuwsuur maandagavond een reportage rond het jubilerende keurmerk (22:00 uur, NPO 2). Aan het woord komen onder anderen onze directeur Femke-Fleur Lamkamp, Erik Kieftenburg van Albert Heijn en Volkskrant-columnist Loethe Olthuis.