Mager hondje uit douchecabine heeft baas

Een paar weken geleden berichtten we over een extreem mager hondje dat zonder eten en drinken zat opgesloten in een douchecabine. De reacties stroomden binnen en honderden mensen boden het hondje een thuis aan. We zijn blij dat we nu kunnen melden dat het goed gaat met Renzy en dat hij een nieuw baasje heeft gevonden.
Mager hondje uit douchecabine heeft baas

Op 1 oktober werd door de politie in een douchecabine van een woning in Ede een graatmager hondje aangetroffen, omdat het volgens de eigenaar anders ‘het hele huis onder plaste en poepte’. Een van onze inspecteurs kreeg opdracht om het hondje in bewaring te nemen en over te brengen naar een opvangadres. Daar constateerde een dierenarts dat het was ondervoed en verwaarloosd. Toen het berichtover het hondje naar buiten werd gebracht, stroomden de reacties al snel binnen. Via Facebook werd het maar liefst 25.000 keer gedeeld en geliked en inmiddels is het bericht door ruim één miljoen mensen gezien.

Dankbaar gevoel

Drie weken later konden we vertellen dat Renzy goed herstelde en al bijna de helft in gewicht was aangekomen. En nu is er nóg meer goed nieuws. Want na onze bemiddeling heeft hij een nieuw thuis gevonden. “Het is een makkelijk, vrolijk, lief en aanhankelijk manneke,” laat zijn trotse baasje weten. “Als ik naar zijn foto van zes weken geleden kijk, kan ik het niet bevatten. Waarom? Het geeft me een dankbaar gevoel om voor hem te mogen zorgen.”

Renzy nu: