Massaal de handen uit de mouwen bij NLdoet

Tijdens het afgelopen NLdoet weekend werden 9.517 klussen geklaard door meer dan 350.000 vrijwilligers. Ook in de asielen van de Dierenbescherming werd hard gewerkt.
Massaal de handen uit de mouwen bij NLdoet

Het Oranje Fonds organiseerde in het weekend van 10 en 11 maart met duizenden organisaties in het land voor de 13de keer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligers in de spotlights en stimuleert ons allemaal om de handen uit de mouwen te steken voor de vele goede doelen en sociale inititatieven die in meer of mindere mate afhankelijk zijn van belangeloze hulp.

In de dierenopvangcentra werd volop geklust. Ook de dieren kregen extra veel aandacht.


Kloppend hart
Vrijwilligers zijn het kloppend hart van veel sociale initiatieven. Zo ook bij de Dierenbescherming. Zonder onze duizenden vrijwilligers zouden we niet kunnen voortbestaan. Ook dit weekend zetten een heleboel dierenliefhebbers zich in voor de dieren in onze opvangcentra. Zo werden in Dierentehuis Alkmaar de hondenkennels geschuurd en in Dierenbeschermingscentrum Amersfoort de speelvelden omgespit. Ook andere opvangcentra mochten rekenen op enthousiaste vrijwilligers die aan de slag gingen in het kader van dit bijzondere vrijwilligersinititatief.

Onze directeur Femke-Fleur Lamkamp bezocht dierenopvangcentrum Haarlemmermeer, waar ze onder meer wandelingen maakte met de pensionhonden.