Meer vlees met Beter Leven keurmerk bij Plus

Supermarktketen Plus gaat meer stunten met vlees met het Beter Leven keurmerk, biologisch vlees en vegetarische producten. Al het varkensvlees krijgt binnenkort het Beter Leven keurmerk met één ster. Vanaf begin augustus liggen er geen ‘kiloknallers’ meer in de PLUS-winkels.
Meer vlees met Beter Leven keurmerk bij Plus

Dit maakte PLUS bekend tijdens haar jaarlijkse stakeholderbijeenkomst, waarbij de Dierenbescherming ook aanwezig was. De Dierenbescherming is verheugd over deze stappen van Plus. De complete vervanging van het reguliere varkens- en rundvlees door Beter Leven vlees en ook de vervanging van de plofkip door een langzamer groeiend ras is zeer positief. Reguliere kip wordt vervangen door een diervriendelijker variant, al het varkensvlees krijgt het Beter Leven keurmerk 1 ster, en het aantal winkels met een compleet assortiment rundvlees met het Beter Leven keurmerk 2 sterren breidt flink uit.

Het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming is een label met drie sterren op verpakkingen van vlees, kip en eieren. Hoe meer sterren, hoe beter het leven van de dieren is geweest.

Varkensvlees met 1 ster

Het varkensvlees van PLUS komt voor 100% uit Nederland en is binnenkort volledig voorzien van het Beter Leven keurmerk 1 ster. Deze varkens hebben meer leefruimte dan in de gangbare varkenshouderij en er is speelmateriaal aanwezig, zodat ze lekker kunnen wroeten of knabbelen. Het transport van de dieren is aan een maximale tijdsduur gebonden en de mannelijke biggen worden niet gecastreerd. Daarnaast besteden de varkenshouders extra aandacht aan gezondheid, zodat er minder antibiotica gebruikt hoeft te worden. Ook duurzaamheid krijgt meer aandacht, zoals bij de samenstelling van het voer.

Hier komt het Beter Leven vlees vandaan

Plus laat in de volgende filmpjes zien waar hun Beter Leven vlees vandaan komt:
Bekijk hier het filmpje over kippen;
Bekijk hier het filmpje over varkens;