Milika Peterzon zet oudere asieldieren in het zonnetje

Presentatrice Milika Peterzon zet vandaag samen met de Dierenbescherming een speciale groep asieldieren in het zonnetje: de oudjes. Aanleiding is het tienjarig bestaan van de asieldierenwebsite ikzoekbaas.nl. De Dierenbescherming vraagt de komende maanden extra aandacht voor de oudjes in de hoop dat de dieren sneller een nieuw baasje zullen vinden.
Milika Peterzon zet oudere asieldieren in het zonnetje

Van de 25.000 dieren die de Dierenbescherming elk jaar opvangt zijn er 5.000 acht jaar of ouder. Omdat veel van deze oudere dieren meer zorg nodig hebben en daardoor ook meer kosten, zijn ze vaak moeilijk plaatsbaar. Veel nieuwe baasjes zijn bovendien huiverig om een asieldier op leeftijd in huis te nemen, omdat in veel gevallen sneller afscheid moet worden genomen dan bij jongere dieren.

foto: Sabine Keijzer/Dierenbescherming

Gastgezinnen

Een nieuw baasje vinden voor oudere dieren is dus moeilijker. Toch lukt het de Dierenbescherming meestal wel. “En als het niet lukt, kunnen we gastgezinnen inzetten,” zegt directeur van de Dierenbescherming Femke-Fleur Lamkamp, “Het dier blijft dan eigendom van het asiel, maar hoeft zijn oude dag niet in een asiel te slijten.”

Geef om mij

Om meer aandacht te krijgen voor de inspanningen die nodig zijn voor de verzorging en plaatsing van oudjes, start de Dierenbescherming vandaag de campagne Geef Om Mij. Oudere dieren worden extra in het zonnetje gezet, onder andere op ikzoekbaas.nl. Daar kunnen geïnteresseerde, nieuwe baasjes hun favoriete (oudere) huisdier uitzoeken. In het asiel kunnen ze dan op afspraak kennis komen maken met hun uitgekozen dier.