Minister Schouten ontmoet verwaarloosde Bob

Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) ging vanmorgen ter gelegenheid van Dierendag op bezoek bij Dierenopvangcentrum Vlaardingen. Onze directeur, Co’tje Admiraal, heeft samen met medewerkers van het asiel een kijkje achter de schermen gegeven. Ook een ontmoeting met hond Bob was onderdeel van het programma.
Minister Schouten ontmoet verwaarloosde Bob
Minister Carola Schouten met hondje Bob in de tuin van Dierenopvangcentrum Vlaardingen.

“Ik ben enorm onder de indruk van al het mooie werk dat jullie hier verzetten, fantastisch”, aldus een enthousiaste minister die zichtbaar genoot bij alle onmoetingen die ze vanmorgen had met de dieren in de opvang in Vlaardingen. Vooral met Bob onstond een echte klik: “zo fijn om te zien dat het nu weer goed met hem gaat”, zei Carola Schouten.

De metamorfose van Bob

Het zwaar verwaarloosde hondje Bob werd compleet vervilt aangetroffen bij de Kralingse Plas in Rotterdam. De hond kon nauwelijks lopen door het gewicht van zijn vacht. De vrijwilligers van onze dierenambulance brachten Bob naar Dierenopvangcentrum Vlaardingen, waar de medewerkers direct in actie kwamen. Na een ingrijpende knip- en scheerbeurt onder narcose, kan Bob weer hond zijn!

Op de foto vlnr locatiebeheerder Babiche Houtman van Dierenopvangcentrum Vlaardingen, minister Carola Schouten en onze directeur Co'tje Admiraal

Help ons redden

Bob staat dit jaar met nog een aantal geredde dieren centraal in onze campagne ‘Help ons Redden’. In de campagne belichten we onder meer de dierennoodhulp waarbij inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) per jaar ruim 9.000 inspecties uitvoeren, 30 opvangcentra met tal van medewerkers en dierenartsen ongeveer 20.000 dieren per jaar opvangen en ambulances jaarlijks 76.000 keer uitrijden.

Help ons redden