Mollenkerkhofjes in Amsterdamse parken

De afgelopen dagen zijn er in diverse Amsterdamse parken mysterieuze kruizen met de tekst 'GEMOLD 2013' geplaatst. De kerkhofjes zijn onderdeel van een guerrilla-actie van Dierenbescherming Amsterdam om mensen bewuster te maken van het lot van de mol.
Mollenkerkhofjes in Amsterdamse parken

De afgelopen dagen zijn er in diverse Amsterdamse parken mysterieuze kruizen met de tekst 'GEMOLD 2013' geplaatst. Ook bezoekers van het Vondelpark worden sinds vandaag geconfronteerd met een imposant mollenkerkhof.

De kerkhofjes zijn onderdeel van een guerrilla-actie van Dierenbescherming Amsterdam, bedoeld om mensen bewuster te maken van het lot van de mol: een ellendige dood in de mollenklem. Mollen worden als overlastveroorzakers gezien en om ze te bestrijden wordt veelvuldig gebruikt gemaakt van klemmen. Dierenbescherming Amsterdam vindt deze klemmen dieronvriendelijk, onnodig en enkel symptoombestrijding. Het territorium van de dode mol wordt namelijk direct ingenomen door een nieuw exemplaar.

Mollenpilot
Het is hoog tijd dat er door zowel burgers als bestuurders actief gekeken wordt naar preventieve diervriendelijke alternatieven. In samenwerking met de GGD en het Amsterdamse bos is Dierenbescherming Amsterdam daarom de Mollenpilot gestart. Middels deze pilot wordt onderzocht of mollen wegblijven van velden waar frequent getrild wordt met een zware maai- of trilwagen, die over de grasmat rijdt. Met het periodiek in kaart brengen van de molshopen kan het effect worden aangetoond.Meer informatie en nieuws over de mollenpilot op de site GEMOLD.NL