Natasja Froger uitgeroepen tot Dom Bontje 2014

TV persoonlijkheid Natasja Froger is door dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren uitgeroepen tot Dom Bontje 2014, vanwege haar jas met een kraag van wasbeerhondenbont.

Met een record aantal stemmen is de jaarlijkse internetverkiezing 'Dom Bontje 2014' afgesloten. In ruim een maand werden meer dan 20.000 stemmen uitgebracht, een fikse groei vergeleken bij vorig jaar. Natasja Froger kreeg bijna 8000 stemmen vanwege haar jas met kraag van wasbeerhondenbont. Het was het tweede jaar dat ze genomineerd was, vorig jaar gingen designers Viktor & Rolf er met de oneervolle titel vandoor.

Roy Donders en Lieke van Lexmond

De tweede plaats was voor Roy Donders, stylist van het Zuiden, gevolgd door actrice Lieke van Lexmond. Bont voor Dieren directeur Nicole van Gemert: “Het gebruik van bont in mode roept steeds meer weerstand op. Bekende Nederlanders die bont dragen nodigen dan ook uit tot veel reacties. Vaak weten mensen niet eens dat het bont dat ze dragen van een echt wild dier afkomstig is: de nominatie voor Dom Bontje leidt gelukkig dan ook vaak tot het afzweren van bont.”

Bontvrije winkels

Niet alleen bekende Nederlanders, maar ook winkels en ontwerpers die bont promoten worden door Bont voor Dieren benaderd. Vaak met succes: de lijst van bontvrije winkels groeit met de week.

Vreselijk dierenleed

Natasja Froger zal van Bont voor Dieren haar oorkonde binnenkort ontvangen, uiteraard vergezeld met informatie over het vreselijke dierenleed achter de bontindustrie. Wasbeerhonden worden op grote schaal in fokkerijen gehouden en vervolgens anaal geëlektrocuteerd. In Nederland is dit verboden, maar met name in Azië worden ze op grote schaal gehouden. Bont voor Dieren hoopt dat Natasja Froger de kraag naar aanleiding van de verkiezing zal verwijderen.

Meer informatie over Bont voor Dieren vind je hier.