Nederlandse ondernemers in finale Green Challenge

Om bij te dragen aan een groenere wereld organiseert de Nationale Postcode Loterij sinds 2007 de Postcode Lottery Green Challenge, de grootste jaarlijkse wedstrijd op het gebied van duurzame innovatie. Dit jaar maken twee Nederlandse ondernemers kans op de hoofdprijs van 500.000 euro tijdens de finale op 16 september in Amsterdam.
Nederlandse ondernemers in finale Green Challenge

Voor het zevende jaar op rij zoekt de Nationale Postcode Loterij naar producten of diensten die de uitstoot van broeikasgassen verminderen. Doel van deze internationale wedstrijd is om startende groene ondernemers de kans te geven hun innovatieve, duurzame producten of diensten op de markt te brengen. Dit jaar werden er 311 groene ondernemersplannen vanuit de hele wereld ingestuurd. Uit al deze inzendingen werden vijf finalisten gekozen. Zij presenteren tijdens de finale op 16 september hun plannen aan een jury onder leiding van groene ondernemer pur-sang: Sir Richard Branson.

Veelbelovende ondernemersplannen

Dit jaar staan er twee Nederlanders in de finale van de Green Challenge. Wolbert Allaart uit Den Haag bedacht een nieuwe windenergietechnologie, waarmee een zweefvliegtuig op grote hoogte duurzame energie opwekt met minimaal gebruik van materialen en maximale opbrengst. Patrick Heuts uit Oosterbeek ontwierp een voortstuwingsinstallatie voor nieuwe en bestaande binnenvaartschepen, die een brandstofbesparing oplevert tot 50 procent. Zij gaan de strijd aan met drie Amerikaanse vrouwen.

De vakjury beslist op 16 september welke van deze finalisten 500.000 euro wint om zijn of haar product binnen twee jaar op de markt te brengen. Daarnaast gaat er 200.000 euro naar een of twee andere veelbelovende finalisten.

Meer informatie vindt u hier.