Nieuw Keurmerk Opvang van start

De Dierenbescherming heeft een nieuw keurmerk ontwikkeld, Keurmerk Opvang, voor alle opvangcentra die tijdelijk dieren opvangen. Daarbij gaat het niet alleen om honden en katten, maar ook om konijnen, cavia’s, fretten en andere knaagdieren.

De rode draad in het Keurmerk Opvang is een professioneel niveau van dierenwelzijn in de bedrijfsvoering. De tijdelijke opvang en het bemiddelen van dieren naar een volgende eigenaar is namelijk een heel mooi, maar tevens moeilijk vakgebied. Het keurmerk biedt dierenopvangcentra nu de mogelijkheid om hun expertise nog beter uit te dragen.


Ook voor gemeenten
Het Keurmerk Opvang is overigens niet alleen interessant voor mensen die op zoek zijn naar een goede en betrouwbare opvang om een dier uit te zoeken, ook gemeenten zijn erbij gebaat. In Nederland is de opvang van zwervend aangetroffen huisdieren primair een taak van gemeenten, maar die besteden deze taak meestal uit. Bij een dierenopvang met het Keurmerk Opvang weten ze dat de opvang goed geregeld is.

Meer weten?
Het nieuwe keurmerk werd ontwikkeld door de Dierenbescherming, de uitvoering is in handen van de onafhankelijke certificerende instelling Verin, die de toetsingen uitvoert en het keurmerk verleent. De nieuwe auditmethode is die van waarderend onderzoek.

Wil je meer weten over het keurmerk? Lees dan hier verder.