Nieuwe kans voor vervilte hond

Erik Goemans, inspecteur bij de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en Erik Smit van de dierenpolitie ontvingen via meldnummer 144 een melding over een Shih Tzu hondje met een behoorlijk vervilte vacht. Het hondje had dusdanige klitten op de snuit en rondom de poten dat een bezoek aan de trimsalon noodzakelijk was.

Nieuwe kans voor vervilte hond

Vrijwillige afstand

Helaas was de eigenaresse niet in staat om goed voor het hondje, genaamd Brody, te zorgen. Ze realiseerde zich dat ook en deed direct afstand van het hondje, in de hoop dat hij een baas zou treffen die wel goed voor hem zou kunnen zorgen.

Trimsalon

Een nieuwe eigenaar was gelukkig snel gevonden! Voordat Brody bij de nieuwe eigenaar afgeleverd kon worden, was een bezoekje aan de trimsalon wel noodzakelijk. Trimsalon Melinda in Rijswijk bood aan het diertje gratis te trimmen. De behandeling duurde ruim anderhalf uur. Inspecteur Erik vertelt: “Eenmaal geschoren, ontdaan van alle vervelende klitten en gewassen kwam er een heel ander hondje tevoorschijn. Het is echt fijn om te zien dat een dier zo opknapt!”

Een beter leven

Na de behandeling werd de zichtbaar blijere Brody naar zijn nieuwe onderkomen gebracht. De oude eigenaar is opgelucht dat het hondje nu een nieuw thuis heeft. De oude en de nieuwe baas blijven in contact over hoe het Brody vergaat op zijn nieuwe adres.

Inspectiepraktijken

Erik Goemans en Erik Smit hebben de zaak van Brody speciaal voor social media gefilmd. Bekijk hieronder hoe Brody naar de trimsalon gaat en bij zijn nieuwe baasje wordt afgeleverd. Wil je meer reddingsacties en inspectiepraktijken zien