OHRA: € 7000,- voor asieldierenprogramma Meet your Match

OHRA heeft € 7000,- geschonken ten behoeve van het asieldierenprogramma ‘Meet your Match’. Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming, ontving de cheque vanmorgen uit handen van Koen van Tankeren, woordvoerder en PR-adviseur van de verzekeraar.
OHRA: € 7000,- voor asieldierenprogramma Meet your Match

De overhandiging vond plaats bij Dierencentrum Krimpen a/d IJssel, waar asieldieren al geruime tijd aan een nieuwe baas worden gekoppeld middels het Dierenbeschermingsproject ‘Meet your Match’. Medewerkers van opvangcentra leren volgens deze methode honden en katten te observeren en analyseren. Het profiel dat daaruit voortvloeit, moet aansluiten op de verwachtingen en levensstijl van de toekomstige baas. Het doel is om op deze manier te zorgen voor een langdurige goede relatie tussen mens en die.

Geld ingezameld

Afgelopen najaar zamelde OHRA met diverse acties geld in. Zo werd van elke afgesloten dierenverzekering € 10,- geschonken en konden mensen een spel spelen op Facebook, waar bij ieder goed antwoord een donatie werd gedaan. Het geld komt met name ten goede aan de opleiding van asielmedewerkers in heel Nederland, die de ‘Meet your Match’-methode vervolgens kunnen implementeren in hun opvangcentra.