Onze dierenambulances: 24 uur per dag in touw

De dierenambulances van de Dierenbescherming zijn dag en nacht in touw om zieke, gewonde en zwervende dieren op te vangen en te vervoeren. We zijn erg blij met alle vrijwilligers op onze dierenambulances, die 24 per dag, 7 dagen per week voor dieren klaarstaan zonder daar ooit iets voor terug te verwachten. Janneke van Gorcum is zo'n vrijwilliger. Ze vertelt over haar motivatie en ervaringen om voor de Dierenbescherming te werken.

Janneke: “Na een zwaar auto-ongeluk zat ik werkeloos thuis. Omdat ik niet doelloos op de bank wilde zitten, meldde ik me aan als vrijwilliger bij de Dierenbescherming. Ik begon op de meldkamer, maar toen er een plek vrijkwam op de dierenambulance, ben ik dat ook gaan doen. In de loop der tijd kwamen daar steeds meer dingen bij. Samen met mijn vriend, die ook vrijwilliger is, zit ik bijvoorbeeld in een werkgroep TNR en vang ik kittens op."

Vrijwilligerswerk

"Dankzij mijn werk als vrijwilliger heeft mijn leven een nieuwe dimensie gekregen. Ik kan iets voor dieren betekenen, maar ik geniet er tegelijkertijd van om te worden omringd door mijn lieve collega’s. Alsof ik in een warm bad terecht ben gekomen! Natuurlijk is het werk niet altijd makkelijk. Als een dier overlijdt, is dat heftig. Maar een baan als deze kan je niet vervullen als je daar niet even bij stilstaat. Gelukkig maken we ook veel mooie dingen mee."

"Zo hebben we vorig jaar met de dierenambulance een gewonde gans gevangen, die we na een revalidatietraject terug naar haar oude plekje mochten brengen. Ze was lang weggeweest, maar toen we bij de waterkant aankwamen, strekte ze haar nek en begon te roepen; alsof ze rook dat ze weer thuis was. Daarna gleed ze sierlijk het water in, waar ze al door haar groep werd opgewacht. Toen we ze vervolgens weg zagen zwemmen, met onze gans vol trots in de voorhoede, hebben we allemaal een traantje weggepinkt.”

Laat de dierenambulance rijden!

Elke dierenambulance in het overzicht is verbonden aan de Dierenbescherming. De kosten voor een dierenambulance om een dag uit te rijden om zieke en gewonde dieren te verzorgen zijn gemiddeld 55 euro, waarbij we voor 100% afhankelijk zijn van onze leden en donateurs. Help ons, steun de Dierenbescherming en zorg dat de dierenambulance kan blijven rijden.