Opkikker voor zieke Sofie

Sofie is 11 jaar en heeft het niet getroffen. Ze heeft taaislijmziekte en ligt sinds juni continu in het ziekenhuis. Na meer dan 37 onderzoeken ziet het ernaar uit dat ze een longtransplantatie nodig heeft. Sofie blijft optimistisch, maar kan zo nu en dan wel een verzetje gebruiken. Haar moeder plaatste daarom een oproep op Facebook. Sofie is dierengek en Dierenambulance Zuidwest Drenthe reageerde daarom op dit verzoek en bezocht haar met een tas vol cadeautjes.
Opkikker voor zieke Sofie

Bezoek aan Sofie

Medewerkers van Dierenambulance Zuidwest Drenthe Sabine Wanders en Raimond Huizing hoefden niet lang na te denken, toen ze het oproepje zagen. Ze maakten een dierencadeautjespakket en vertrokken met de dierenambulance naar het UMCG. Het duo wilde ook een klein hondje meenemen, maar vanwege de vrieskou is het hondje toch gewoon warm thuis gebleven.

Dierenambulancemedewerkers Raimond Huizing en Sabine Wanders op bezoek bij Sofie. Foto: Nancy van der Werf (moeder Sofie)

Dierenambulance bekijken

Sofie was niet alleen blij met de cadeautjes, maar reageerde ook enthousiast op het zien van de dierenambulance. Eigenlijk mag Sofie niet naar buiten, maar voor deze ene keer werd er een uitzondering gemaakt en mocht ze de dierenambulance van dichtbij bekijken. “We mochten speciaal voor haar de dierenambulance pal voor de deur zetten”, vertelt Sabine.

Sofie mocht de dierenambulance van binnen en van buiten bekijken.
Foto: Nancy van der Werf (moeder Sofie)

Opkikker

Het is ongelooflijk hoe zo’n jong meisje zo dapper kan zijn en Dierenambulance Zuidwest Drenthe is blij dat Sofie het bezoekje waardeerde. De Dierenbescherming wenst Sofie heel veel beterschap en leeft met haar mee! Je bent een kei Sofie!

“Kijk, het draait bij ons misschien altijd wel om dieren, maar het draait ook om mensen” – Sabine Wanders, medewerker Dierenambulance Zuidwest Drenthe