Paard verlost van bult in de nek

In een rommelige, slecht omheinde weide trof onze inspecteur 9 paarden aan. Ze hadden last van hun hoeven omdat ze al veel te lang niet bekapt waren. Sommige dieren waren ondervoed en een donkerbruin paard had een grote bult in de nek.

Paard verlost van bult in de nek

Helaas had de eigenaar maar weinig oog voor het lot van zijn dieren. Zelfs na bezoek van de politie en onze inspecteur weigerde hij iets aan de situatie te doen.

Betrokken inspecteur

Pas na lang aandringen en met enkele boetes in het vooruitzicht, ging de eigenaar alsnog overstag. De dieren werden onderzocht en behandeld door een dierenarts. Het merendeel herstelde gelukkig snel, met uitzondering van het paard met de bult in de nek. De arts wilde opgeven, maar dankzij onze betrokken, doortastende inspecteur werd de behandeling toch voortgezet met een prachtig resultaat: het paard staat nu in een mooie wei en is helemaal opgeknapt. Zie hieronder de foto van het opgeknapte paard met inspecteur Fleur.

“Als inspecteur kan ik mensen verplichten om met hun dier naar een dierenarts te gaan of de huisvesting schoon te maken. Dat wordt dan een houvast voor ze, soms zelfs een manier om uit een dal te klimmen. En dat reikt veel verder dan een geldboete.“

Jolanda
- Inspecteur

Help ons redden

Onze 17 inspecteurs gaan elke dag op pad om de mishandeling en verwaarlozing van dieren te stoppen. Mede dankzij de steun van onze achterban redden zij jaarlijks ruim 30.000 dieren.