Pop-up asiel geopend in Haarlem

De Dierenbescherming opende vandaag in Haarlem een Pop-up dierenasiel. In tegenstelling tot eerdere berichten zijn hier geen echte kittens te koop, maar knittens, ofwel gebreide kittens.
Pop-up asiel geopend in Haarlem

De aankondiging van een kattenasiel, in het centrum van Haarlem, zorgde de afgelopen tijd voor onrust. De Dierenbescherming Noord-Holland Zuid ontving reacties van verbaasde en verontwaardigde mensen die zich afvragen of je midden in de binnenstad wel katten kan houden, met alle bijkomende stress voor de dieren.

Bezoekers verrast

Toen het asiel werd geopend, waren bezoekers verrast door wat zij zagen. In het Pop-up dierenasiel worden geen echte kittens, maar gebreide kittens verkocht. Al eerder zijn er pop-up asiels geopend in Amsterdam en Apeldoorn. Met deze pop-up asielen vraagt de Dierenbescherming aandacht voor de kittens die jaarlijks de asielen overspoelen.

Knittens breien

Een paar maanden geleden startte de Dierenbescherming met de ‘Knittencampagne’. Met de slogan ‘Help een kitten met een Knitten’ riep de dierenwelzijnsorganisatie mensen op om knittens te breien. Sinds de start van de campagne zijn er al duizenden meesterwerkjes binnen gekomen. Allemaal met veel liefde, zorg en toewijding gemaakt, in talrijke kleuren en patronen. Nu worden de knittens te koop aangeboden in de Pop-up asielen. De opbrengst komt geheel ten goede aan de opvangcentra van de Dierenbescherming.

Duizenden kittens

In Nederland worden zo’n 3 miljoen katten als huisdier gehouden. Helaas nemen niet alle kattenbezitters de verantwoordelijkheid voor hun huisdier even serieus met als gevolg ongewenste nestjes. Ieder jaar, in de periode van april tot oktober, belanden daardoor duizenden kittens bij de dierenopvangcentra van de Dierenbescherming.

Het Pop-up dierenasiel bevindt zich aan het Verwulft 11 in Haarlem en is open tot 30 november 2013.