Postcode Loterij schenkt 1,8 miljoen euro aan Dierenbescherming

Afgelopen donderdag vond het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Postcode Loterij plaats. Tijdens dit gala worden de opbrengsten uit de lotverkoop verdeeld onder 112 goede doelen, waaronder de Dierenbescherming. In totaal schenkt de Postcode Loterij dit jaar 357 miljoen euro aan goede doelen, waarvan maar liefst 1,8 miljoen euro naar de Dierenbescherming gaat. We zijn de Postcode Loterij en natuurlijk alle loterijdeelnemers zeer dankbaar!
Postcode Loterij schenkt 1,8 miljoen euro aan Dierenbescherming

Giften Dierenbescherming

De Dierenbescherming is blij met dit fantastische bedrag. We worden sinds 1996 gesteund door de Postcode Loterij en hebben inmiddels in totaal 41,2 miljoen euro ontvangen. Met deze giften kunnen wij dieren opvangen in onze asielen, dierenambulances laten rijden, opkomen voor de rechten van dieren en onze inspectiedienst inzetten om verwaarlozing en mishandeling van dieren tegen te gaan.

Imme Rog, Managing Director Goede Doelen Loterijen, overhandigt een cheque van 1,8 miljoen euro aan Marjolein Blank en Jeroen van Dijke van de Dierenbescherming.

Speciale gast

Ook dit jaar nodigde de Postcode Loterij een bijzondere gastspreker uit bij het Goed Geld Gala. Acteur en milieuactivist Leonardo DiCaprio sprak de aanwezigen toe namens de door hem in 1998 opgerichte stichting, de Leonardo DiCaprio Foundation (LDF). Hij sprak over de onomkeerbare effecten die hebzucht en onverschilligheid hebben op onze planeet. Met de LDF werkt DiCaprio aan een oplossing om het tij te keren en zoveel mogelijk mensen hiertoe in beweging te krijgen.

“Als we meer vernieuwers hebben als de Postcode Loterij, die zorgen voor veel geld waarmee we een echt, tastbaar verschil kunnen maken, dan hebben we een kans dat we het tij nog kunnen keren en deze prachtige planeet kunnen beschermen.” –Leonardo DiCaprio (foto: Postcode Loterij)