Postcode Loterij schenkt Dierenbescherming 1,8 miljoen

Afgelopen woensdag vond het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Postcode Loterij plaats. Tijdens dit gala worden de opbrengsten uit de lotverkoop verdeeld onder 123 goede doelen, waaronder de Dierenbescherming. In totaal schenkt de Postcode Loterij dit jaar het recordbedrag van 376 miljoen euro aan goede doelen, waarvan maar liefst 1,8 miljoen euro naar de Dierenbescherming gaat. We zijn de Postcode Loterij en natuurlijk alle loterijdeelnemers zeer dankbaar!
Postcode Loterij schenkt Dierenbescherming 1,8 miljoen

Dankbaar!

De Dierenbescherming is ontzettend blij met dit mooie bedrag. De Postcode Loterij steunt ons al sinds 1996, waardoor we in totaal al 43 miljoen euro hebben ontvangen. Met deze giften kunnen wij dieren opvangen in onze dierenasielen, dierenambulances laten rijden, dierenbuddy's en dier-sociaal medewerkers inzetten, lobbyen en opkomen voor de rechten van dieren, onze inspectiedienst inzetten om verwaarlozing en mishandeling van dieren tegen te gaan en nog veel meer.

Gaston Starreveld en Caroline Tensen overhandigen de cheque van 1,8 miljoen euro aan Co'tje Admiraal (directeur), Marjolein Blank (teamleider Particuliere Markt) en Nelleke Hijmans (lobbyist) van de Dierenbescherming.

Speciale gast

Ook dit jaar nodigde de Postcode Loterij een bijzondere gastspreker uit bij het Goed Geld Gala. We lieten ons inspireren door winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede professor Muhammad Yunus. Hij is ontwikkelaar van het microkrediet en sprak in het bijzonder over sociaal ondernemerschap. De stichting Yunus & You Foundation zet zich bijvoorbeeld in tegen jeugdwerkloosheid in Afrika.

“Sociaal ondernemerschap werkt oneindig door. Als je dit op de juiste manier inzet, dan kunnen er ongelofelijk veel mensen van profiteren zonder dat het keer op keer geld kost.” -Professor Muhammad Yunus